Пропускане към основното съдържание
Аз искрено съчувствам на българските десни политици! В цял свят политическата битка се води на полето на идеите, делата, докато тук не знаеш какъв нов ориенталски тарикатлък ти е приготвил противникът! Дали ще ти спре регистрацията в съда (в това отношение и ние, сините не сме безгрешни), или ще прелее от гласовете си на нова бизнес-формация, с цел да си направи обръч и от партии.
Другаде моралният облик на политика се разглежда под лупа, една изневяра, една далавера за 40 000 паунда и си вън от играта, а тук един си казва открито, че има обръчи от фирми, на премиера лично Барозу му заявява, че са се уморили от кражбите на неговото правителство, трети влиза в политиката с обещание да не търси имоти, след което гепи имоти за стотици милиони... и нищо. Гласуват ли гласуват за тях, сякаш са ангели небесни.
Тази слепота на българския избирател е тотално неразбираема и объркваща. Тя му се връща тъпкано. Не иска ли народът честни политици? Защо тогава гласува за най-нечестните? Вероятно народът иска да го управляват нечестни политици. Най-нечестните.
Днес един приятел ми казва, че не гласувал. Месеци наред сме се възмущавали с него на безобразията на правителството. Нито една магистрала завършена - възмутително! Спрени всички пари от Европа заради кражби - гадове, до стената! Заменки на гори - край нямат! И ето, има възможност да накажем виновните. Нямало за кого да гласува!
Някой да ми обясни: сляп ли е народът?

Коментари

Популярни публикации от този блог

Новата икономикаБъдещето на световната икономика изглежда доста мрачно. Суровините намаляват, енергийните, направо привършват. Западните държави прехвърлят производството в Азия и се отдават на развойна и маркетингова дейност, но това е явно недостатъчно за поддържане на високия им стандарт, затова трупат планини от дългове. Климатичните промени застрашават изхранването - засушаването води до намаляване на обработваемите земи. Следвоенния икономически цикъл на относително благоденствие завършва.
Добрата новина е, че през десетилетията след войната светът не си е губил времето. Разработени бяха технологии и цели нови класове продукти, нови индустрии - Информационните технологии и Интернет, създадоха се нови материали. Всички науки направиха големи стъпки напред. В резултат на тези усилия, вероятно скоро ще преживеем най-грандиозното представление на човешките постижения, в сравнение с което Ренесансът и възстановяването след II Световна война ще изглеждат скромни и незначите…

Размисъл за Америка

Това, което мнозина не успяват да разберат за тази страна е, че тя е съставена от единици с голяма степен на автономия. Всяка единица: щат, град, съд, медия, бизнес, семейство, личност има максимална степен на автономия и взима решения в пълната мяра на своя та власт. Губернаторът не пита президента, кметът не пита губернатора, съдията не пита кмета, медията не пита никого, дори църквите, които уж служат на един Бог, са регистрирани като бизнеси и всяка си има мнение по всеки въпрос. И разбира се, гражданите си имат своите 320 милиона мнения. 
Да, има изключения, опити за намеса в нечия власт и правомоция, но понеже общата култура е да си пазиш територията, това са изключения. Правилото е, че единиците са автономни. Затова и съдилищата така редовно изпращат в затвора губернатори и сенатори, затова и медиите редовно разкриват събития и тайни, които в други държави никога не се разкриват.
На незапознатия тази аморфност изглежда хаотична, други пък търсят скрити сили, които ръководят зад к…
С този блог се бях разделил цели 5 години! Някаква техническа неразбория в Гугъл, която периодично се опитвах да поправя. Най-накрая успях! А хубавата новина е, че за тези 5 години се случи нещо. НАПУСНАХ БЪЛГАРИЯ! Изнесох се! Вече съм легален емигрант в САЩ и България е само в кошмарите ми. Чета българските новини и коментарите под тях със същия потрес, с който тогава, но отвън.
Вчера един иранец, който ми смени маслото на колата, ме попита липсва ли ми домът. Казатх му, че домът е където се чувстваш добре. Аз не се чувствах у дома си и се преместих. Познавам някои лично, за други просто знам, че от Западни държави са се се преместили в България, и там им харесва повече. Почти всички мои приятели, хора, които ценя и уважавам, останаха в БГ, не защото не могат да напуснат. Те я харесват и възприемат кусурите й по-нормално, отколкото аз.
Така че моите критични думи трябва да се възприемат като лична непоносимост - примерно алергия. В САЩ съмо има непоносими неща, но дори и в моменти, к…