Пропускане към основното съдържание

Парички

Както ни трябват сега всяки лев и всяка стотинка - детски градини няма, пътищата не стават, в градинките няма вода и цветя... Панелките се разпадат, държавата линее... И когато бяхме с надеждата, че ще дойдат свежи пари от Европа, бързо разбрахме, че изборът ни си има цена. Щом избираме БСП, НДСВ, ДПС, или не ходим на избори, това ще ни е елитът - толкова крадлив елит, колкото сме си го избрали. Че защо спонсорите на Георги Първанов да не гепят милиони, като сме го избрали. Да вметнем, че сега разбираме колко е откраднато само от европейските фондове, където все пак има контрол и рано или късно се разбира приблизително колко е откраднато, докато от българската каса колко липсва, никога няма да разберем.
Колко ни трябваха тези пари! Влезли в икономиката, биха раздвижили, биха направили още повече пари. Влезли в джобовете на мафията, разяждат и вредят.
А по страшното: че отново ни накараха да се срамуваме? Бихте ли се представили като българин, ако се знае, че като цяло са крадци, защото това крадливо правителство, този немарлив съд, тази продажна прокуратура, все от някого са избирани, издигани, не са дошли с преврат, я!
Направиха присъединяването към Европа не наш, а техен празник. Не е ли унизително да чакаме някоя европейска структура да накаже правителството ни? А кой ще свърши нашата, на гражданите работа? И къде е надеждата, след като да ни събуди не успя и най-желязната мотивация: парите.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Новата икономикаБъдещето на световната икономика изглежда доста мрачно. Суровините намаляват, енергийните, направо привършват. Западните държави прехвърлят производството в Азия и се отдават на развойна и маркетингова дейност, но това е явно недостатъчно за поддържане на високия им стандарт, затова трупат планини от дългове. Климатичните промени застрашават изхранването - засушаването води до намаляване на обработваемите земи. Следвоенния икономически цикъл на относително благоденствие завършва.
Добрата новина е, че през десетилетията след войната светът не си е губил времето. Разработени бяха технологии и цели нови класове продукти, нови индустрии - Информационните технологии и Интернет, създадоха се нови материали. Всички науки направиха големи стъпки напред. В резултат на тези усилия, вероятно скоро ще преживеем най-грандиозното представление на човешките постижения, в сравнение с което Ренесансът и възстановяването след II Световна война ще изглеждат скромни и незначите…
С този блог се бях разделил цели 5 години! Някаква техническа неразбория в Гугъл, която периодично се опитвах да поправя. Най-накрая успях! А хубавата новина е, че за тези 5 години се случи нещо. НАПУСНАХ БЪЛГАРИЯ! Изнесох се! Вече съм легален емигрант в САЩ и България е само в кошмарите ми. Чета българските новини и коментарите под тях със същия потрес, с който тогава, но отвън.
Вчера един иранец, който ми смени маслото на колата, ме попита липсва ли ми домът. Казатх му, че домът е където се чувстваш добре. Аз не се чувствах у дома си и се преместих. Познавам някои лично, за други просто знам, че от Западни държави са се се преместили в България, и там им харесва повече. Почти всички мои приятели, хора, които ценя и уважавам, останаха в БГ, не защото не могат да напуснат. Те я харесват и възприемат кусурите й по-нормално, отколкото аз.
Така че моите критични думи трябва да се възприемат като лична непоносимост - примерно алергия. В САЩ съмо има непоносими неща, но дори и в моменти, к…

Размисъл за Америка

Това, което мнозина не успяват да разберат за тази страна е, че тя е съставена от единици с голяма степен на автономия. Всяка единица: щат, град, съд, медия, бизнес, семейство, личност има максимална степен на автономия и взима решения в пълната мяра на своя та власт. Губернаторът не пита президента, кметът не пита губернатора, съдията не пита кмета, медията не пита никого, дори църквите, които уж служат на един Бог, са регистрирани като бизнеси и всяка си има мнение по всеки въпрос. И разбира се, гражданите си имат своите 320 милиона мнения. 
Да, има изключения, опити за намеса в нечия власт и правомоция, но понеже общата култура е да си пазиш територията, това са изключения. Правилото е, че единиците са автономни. Затова и съдилищата така редовно изпращат в затвора губернатори и сенатори, затова и медиите редовно разкриват събития и тайни, които в други държави никога не се разкриват.
На незапознатия тази аморфност изглежда хаотична, други пък търсят скрити сили, които ръководят зад к…